Sunday, May 9, 2021
Jurnalism corect


Gabriela Firea i-a delegat atribuțiile viceprimarului Adrian Bădulescu / Ana Birchall: Legea spune clar, ori ești delegat, ori nu ești delegat

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 martie 2020 Etichete: , ,

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a delegat viceprimarului, Adrian Bădulescu, atribuțiile pentru situații de urgență și îmbolnăviri în masă. Pe de altă parte, fostul ministru al Justiției, Ana Birchall a criticat delegarea făcută de Gabriela Firea.

Potrivit unui document publicat de G4Media, semnat vineri de Gabriela Firea, Adrian Bădulescu se va ocupa de „toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului București, până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului București, doamna Gabriela Firea”.

Contactată de aceeași publicație, Gabriela Firea a explicat că delegarea a fost necesară pentru a putea participa prin rotație cu Adrian Bădulescu la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență.

Ana Birchall: Legea spune clar: ori ești delegat, ori nu ești delegat

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall a explicat într-o postare pe Facebook că din momentul delegării atribuțiilor, întreaga răspundere îi va revenii viceprimarui.

„În realitate legea este foarte clară: odată ce aceste atribuții sunt delegate, pentru a putea participa la „ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.” și pentru a semna și asuma decizii, doamna primar general trebuie să emită o noua dispoziție prin care atribuțiile delegate revin în competenta primarului general. (…) Legea spune clar: ori ești delegat, ori nu ești delegat. Tertium non datur.”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW