Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, explicații contradictorii pe tema prezenței în clasă alături de soț și copii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2020 Etichete: ,

Cu toate că accesul în școli este interzis pentru părinții elevilor din cauza măsurile de protecție sanitară, primarul Capitalei, Gabriela Firea, și soțul său, Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari, au intrat în sala de clasă cu copiii lor, unde s-au fotografiat fără măști. Luni, Gabriela Firea a explicat pentru G4Media că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de cinci pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie. În schimb, 24 de ore mai târziu, edilul Capitalei a revenit asupra subiectului, susținând că fotografia ar fi fost făcută duminică.

Imaginile din sala de clasă au fost publicate inițial pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea, însă au fost șterse după apariția criticilor în spațiul public.

Gabriela Firea, explicația de luni: Noi ne-am dus foarte dimineață

Gabriela Firea a explicat că toți părinții și copiii au acces în școală în grupuri de cinci pentru a prelua manuale și că și-au dat măștile jos 30 de secunde pentru o fotografie.

„Da, toți părinții și copiii mici au acces, doar în grupuri de cinci, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineață, pentru că aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era încă nimeni sosit în școală. Nu am interacționat cu alți părinți sau elevi. Am purtat măști în interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”, a declarat Gabriela Firea pentru G4Media.

Gabriela Firea, explicația de marți: Fotografiile au fost făcute seara

În schimb, 24 de ore mai târziu, edilul Capitalei a revenit asupra subiectului, susținând că fotografia ar fi fost făcută duminică seara.

„Factual : în seara de 13 sept, ÎNAINTE de începerea școlilor, am mers cu soțul meu să verificăm pregătirile sanitare pentru luni dimineață, fiecare în școlile din orașul în care este primar. La ora 19,30 ne-am oprit la o școală pentru a intra în direct la Romania Tv. Avem și MARTORI : echipa RTV, angajați ai școlii, paznici. Au intrat și copiii cu noi. Am făcut o fotografie în 10 secunde. Am postat a doua zi dimineața o incurajare și un mesaj pentru copii, profesori și părinți, având ca ilustrație fotografiile făcute SEARA. Totul a fost dezinfectat. Luni, 14 sept, NU am intrat în clase!” a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Când a spus Firea adevărul?

Cu toate că explicațiile Gabrielei Firea se bat cap în cap, câteva detalii ne ajută să lămurim când a spus adevărul. În interviul acordat duminică România TV, în care a făcut și un teste pentru COVID-19, Gabriela Firea poartă un sacou deschis la culoare, în schimb, în fotografiile din sala de clasă, aceasta poartă un sacou de culoare roșie, identic cu cel din fotografiile de luni. Cu alte cuvinte, este extrem de probabil că primarul general a intrat luni în sala de clasă, cu toate că accesul era interzis.

Copiii sunt cei mai importanti! Solutia pentru a izola virusul nou este testarea masiva. Asa cum se procedeaza in toata…

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 13 septembrie 2020

Potrivit normelor de protecție sanitară în instituțiile de învățământ, aprobate de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, accesul părinților este interzis, cu excepția unor cazuri excepționale.

„Accesul oricăror persoane străine (părinți, alți însoțitori etc) va fi interzis în afara cazurilor excepționale, unde este necesară aprobarea conducerii școlii”, se arată în document.

Sursa foto: Facebook / Gabriela Firea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW