Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Există, totuşi, semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Gabriela Firea susține că ia în calcul să facă o solicitare la BEC pentru renumărarea voturilor și sugerează că ar ar putea fi vorba de o posibilă fraudă electorală la alegerile pentru Primăria Capitalei.

Deși fostul primar general al Capitalei susține că nu a dorit să conteste rezultatul parțial anunțat de BEC, aceasta spune că au fost descoperite nereguli la verificarea proceselor verbale.

Acesta este, deocamdată, scorul. Din păcate sunt destul de multe nereguli care s-au constatat, eu am avut demnitatea şi coloana vertebrală să nu contest, în vreun fel, rezultatul anunţat de BEC parţial, e adevărat, dar să ştiţi că avem informaţii ca în mai toate sectoarele din Capitală acum, la reverificarea proceselor verbale şi  a tuturor situaţiilor, e posibil să se descopere nişte inadvertenţe şi cred că acestea trebuie semnalate”, a declarat Gabriela Firea, marţi seară, la România TV.

Gabriela Firea sugerează că ar putea fi vorba de o posibilă fraudă electorală la alegerile locale și anunță că ia în calcul să facă o solicitare pentru renumărarea voturilor.

Am decis de comun acord  ca astăzi şi inclusiv în această noapte să se verifice procesele verbale, încheierile acestora, corespondenţa sau nu a cifrelor cu ceea ce apare pe site-ul AEP. (…) Dincolo de mine de a spune clar în această seară că ne-am decis deja să contestăm – acest lucru îl va anunţa mâine preşedintele partidului, domnul Marcel Ciolacu, în urma verificărilor pe care le mai facem în această seară – există totuşi semne că rezultatul nu este chiar întocmai cu realitatea şi poate se leagă cu ceea ce s-a întâmplat în ziua alegerilor când la prânz eram cu câteva procente peste domnul Dan şi deodată în două trei ore totul s-a schimbat ca şi cum a apăsat cineva pe un buton”, a adăugat Gabriela Firea.

Nicușor Dan, cu 30.000 de voturi peste Gabriela Firea

În acest moment, Nicușor Dan are 42,79%, cu aproape 5 procente mai mult decât Gabriela Firea, care are un scor de 37,98%.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW