Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, elogiată de Sputnik

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , ,

Patru articole elogioase la adresa primarului Capitalei, Gabriela Firea, au fost publicate în ultimele trei zile pe portalul de propagandă pro-Kremlin, Sputnik.md. Toate materialele sunt semnate de Dragoș Dumitriu, fost deputat din partea Partidului România Mare.

Primul la care facem referire, publicat pe 7 iulie, la ora 14, se intitulează „Veste excelentă pentru Firea: cel mai bun ex-primar din București o susține fără echivoc”. Din interior aflăm că „cel mai bun ex-primar din București” este Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Sectorului 5 din partea partidului înființat de Dan Voiculescu. Piedone a fost condamnat de instanța de fond la 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul „Colectiv”

Următorul material, „Curaj total: Firea face praf Grupul de Comunicare! Cineva vrea să țină lumea sub teroare”, a fost publicat miercuri, 8 iulie, la ora 7. Pe baza unei declarații făcute de Gabriela Firea ce poate fi încadrată în logica teoriei conspirației, autorul se lansează într-un veritabil elogiu, utilizând termenul de „curaj” de nu mai puțin de patru ori pentru a defini spusele primarului Capitalei.

În aceeași zi, după câteva ore, Dumitriu revine cu un nou articol ce conține în titlu termenul de „curaj” – „Doi macho îngâmfați ai politicii au primit o lecție de curaj și inteligență de la o femeie”. De această dată, autorul nu mai pleacă de la vreo declarație a Gabrielei Firea, ci lansează direct atacuri la adresa celor „doi macho” – Victor Ponta și Robert Negoiță. Aceștia sunt acuzați, fără să fie prezentată vreo dovadă, că ar fi fost implicați într-un scandal sexual în vremea când făceau parte din TSD.

 

Într-un alt material publicat joi, 9 iulie, Gabriela Firea este prezentată într-o notă pozitivă cu o declarație în care îl atacă pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pe tema spitalului Colentina.

Sputnik este o reţea de site-uri de ştiri şi posturi radio controlată direct de guvernul rus prin intermediul agenției media Rossia Segodnya.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW