Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea, despre licitația celor 100 de tramvaie: Suntem cu toţii dezamăgiţi şi nedreptăţiţi de tot ceea ce se scrie în ultima perioadă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2020 Etichete: , ,

Gabriela Firea explică de ce se simte dezamăgită și nedreptățită în legătură cu ceea ce a apărut în ultimul timp în spațiul public, referitor la licitația celor 100 de tramvaie. Primarul General al Capitalei acuză că la mijloc sunt anumite interese care au blocat licitația câștigată, în final, de compania arădeană Astra Vagoane.

Gabriela Firea a prezentat scuze pentru întârzierile ce țin de achiziția celor 100 de tramvaie, dând vina pe faptul că ar exista anumite interese la mijloc.

Ne pare rău că de doi ani de zile stăm numai în procese care nici măcar nu s-au finalizat. Ne-am fi dorit – aşa cum am reuşit să avem 400 de autobuze Euro 6, în traficul din Bucureşti, şi 130 de autobuze hibrid – să ne fi putut bucura şi de cele 100 de tramvaie. Din păcate, anumite interese, pe care nu ştiu cum să le numesc, îi îndepărtează pe bucureşteni de a avea cât mai curând cele 100 de tramvaie, după procese, contestaţii, iar procese, iar contestaţii, pentru că acestea, din păcate, sunt permise doar în România, prin legea achiziţiilor publice”, a declarat Gabriela Firea, într-o intervenție live pe Facebook.

Primarul Capitalei explică de ce se simte dezamăgită și nedreptățită de tot ceea ce se scrie în ultima perioadă referitor la licitația celor 100 de tramvaie, ce a fost câștigată, în final, de compania Astra Vagoane.

Suntem cu toţii dezamăgiţi şi nedreptăţiţi de tot ceea ce se scrie în ultima perioadă în legătură cu licitaţia pentru cele o sută de tramvaie. Tot ce se întâmplă, şi la Primărie, şi la STB, sunt acţiuni legale, transparente, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Absolut toate etapele de licitaţie sunt validate de către ANAP, o instituţie care este guvernamentală şi, dacă ar fi fost vreo eroare de natură tehnică, financiară sau juridică, cu siguranţă ANAP ar fi invalidat etapele şi documentaţiile depuse în toată această perioadă de timp”, a fost concluzia Gabrielei Firea.

Cum în București circulă încă tramvaie Tatra din anii `80 ori V3A-uri fabricate de URAC, municipalitatea a decis inițierea unei proceduri de achiziție a 100 de tramvaie noi. Singurii doi ofertanți au fost Astra Vagoane (România) și Durmazlar Makina (Turcia). În urma analizării ofertelor au fost declarați câștigători turcii, dar la scurt timp după, aveau să iasă la iveală detalii care au ridicat semne de întrebare.

După mai mult timp petrecut cu procese, Primăria Capitalei a desemnat oficial compania arădeană Astra Vagoane câștigătoare la licitația pentru 100 de tramvaie din gama de 36 de metri.

CITEȘTE ȘI: Compania arădeană Astra Vagoane, desemnată oficial câștigătoare la licitație pentru 100 de tramvaie în București

 

Sursă foto: newmoney.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW