Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea despre arestarea Sorinei Pintea: Se poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 1 martie 2020 Etichete: , , , ,

Gabriela Firea s-a arătat surprinsă de emiterea mandatului de arestare pentru colega sa din PSD, Sorina Pintea. Primarul Capitalei a ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care ar fi fost instrumentat dosarul fostului ministru al Sănătății.

„Am fost și eu surprinsă când am văzut știrile. Trebuie să așteptăm să se pronunțe instanța. La nivel uman îmi pare rău de oricine se află într-o astfel de situație, fie că este coleg cu mine sau nu”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

„Nu neapărat mă sperie această arestare, dar oricine își poate pune o întrebare, nu știm în ce bază s-a făcut această arestare. Oricine își poate pune întrebarea dacă nu se plătesc anumite polițe”, a mai adăugat Gabriela Firea.

Sorina Pintea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile

Tribunalul București a admis cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă, 30 de zile, pentru Sorina Pintea. Decizia instanței este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW