Wednesday, December 8, 2021
Jurnalism corect


Gabriela Firea, despre aglomerația din București: Valorile de trafic de azi dimineață, cu 20% mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , ,

Odată cu ieșirea din starea de urgență și reluarea unor activități economice, traficul din București începe să revină la normal. Primarul Gabriela Firea a anunțat că luni dimineață s-au înregistrat valori de trafic cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute.

„Valorile de trafic de azi dimineață au fost cu 20% mai mari față de cea mai aglomerată zi a săptămânii trecute, și anume joi. Uitați și în Piață Universității cât de aglomerat este. Și la Piață Victoriei a fost foarte aglomerat de dimineață, dar acum s-a mai rarefiat circulația. Și sperăm că și aerul. Foarte aglomerat a fost și în zona Colentina, Tei, Ștefan cel Mare. Intersecția de la Română a fost și este foarte aglomerată.

Toți angajatorii să aibă un program decalat pentru toți colegii pe care îi au, nu trebuie aș înceapă toată lumea serviciul deodată pentru că se aglomerează și birourile și traficul, iar asta va însemna un pericol de contaminare foarte mare.”

În același timp, Firea a subliniat că firmele au ținut cont de recomandările autorităților pentru decalarea programului de lucru al angajaților.

Traficul de astăzi arată totuși că atât companiile private cât și instituțiile publice au înțeles să decaleze acest program și să lucreze în schimburi așa cum facem și noi la Primăria Capitalei. Ce am înțeles cu toții este că un oraș în care se circulă mai mult cu mijloacele de transport în comun este un oraș care combate în mod real poluarea. Se va putea observa acum că cu mijloacele de transport în comun poți ajunge mai ușor la destinație.

În legătură cu obligația purtatului măștii în mijloacele de transport în comun, edilul a spus că au existat situații în care călătorii nu s-au supus, în special acolo unde nu au fost controlori STB.

Acolo unde au fost controlorii STB s-au respectat indicațiile epidemiologilor (…), masca a fost pusă pe nas și pe gură. Acolo unde colegii nu au reușit să ajungă în toate stațiile, conducătorii auto ne-au spus că din nefericire au fost și incidente. Trebuie să înțelegem că masca nu este un moft și nu este o cerință absurdă a autorităților, ci protejează propria persoană și este o dovadă de respect pentru celelate persoane,” a declarat Gabriela Firea la Digi24.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW