Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Copii cu mască de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă / Nu văd că pe o soluție bună redeschiderea școlilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, nu vede ca pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai, afirmând că imaginea copiilor purtând mască „este dureroasă”.

„Copii cu mască de protecție la școală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâșietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mișcă…e normal! De aceea sunt copii! Am spus și ieri, și aseară, la TV, că nu văd că pe o soluție bună redeschiderea grădinițelor și a școlilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv!”, a spus Gabriela Firea.

Firea spune că măsurile de distanțare socială nu vor putea di respectate de către copii.

„Copiii, prin natură lor, nu vor putea respectă cu strictele măsurile sanitare și de distanțare socială. Se vor contamina, vor face forme ușoare (Slavă Domnului!) dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice și părinților, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri! Una este că un copil să poarte o ora-două masca de protecție, supravegheat de părinți, pentru a se putea deplasa în siguranță și este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri”, a mai spus Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că a fost prima persoană care a cerut închiderea școlilor și spune că va fi ultima care va cere redeschiderea lor.

„Se pot găși soluții pentru încheierea anului școlar, inclusiv pentru clasele terminale. Avem atâția profesori buni care pot contribui cu idei valoroase! Concluzionând : sub nicio formă nu aș fi de acord cu reînceperea cursurilor! Am fost prima care a cerut închiderea școlilor pentru protejarea copiilor, a cadrelor didactice, a familiilor! Și ce-am mai fost certată și pusă la zid în public! Sunt ultima care voi cere redeschiderea școlilor pe 15 mai”, a concluzionat primarul.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW