Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea anunță redeschiderea teatrelor începând de luni / Grupul de Comunicare Strategică o contrazice: Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 iunie 2020 Etichete: , ,

După ce primarul Gabriela Firea a anunțat redeschiderea începând de luni a teatrelor din Capitală, Grupului de Comunicare Strategică care a transmis că normativele în vigoare permit desfășurarea spectacolelor doar în aer liber, iar edilul nu poate emite un act administrativ contrar acestor prevederi.

„Din 15 iunie, teatrele si institutiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public. Cultura este esentiala pentru viata unui oras asa ca am decis, impreuna cu managerii teatrelor din Bucuresti, reluarea treptata a spectacolelor cu public, acest anunt fiind asteptat de sute de artisti si mii de bucuresteni. Bucureștiul are la dispoziție, pentru desfășurarea activităților culturale, peste 10.000 de locuri în sălile de spectacol, iar criza sanitară a blocat accesul publicului la reprezentatiile teatrelor. Pentru reluarea evenimentelor, fiecare institutie de spectacol isi va lua toate masurile necesare de siguranta pentru artisti si spectatori, iar programarea spectacolelor va tine cont, în permanență, de evoluția epidemiologică în plan local și de măsurile ce sunt necesare, conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să nu existe riscuri de infectare a participanților la manifestări,” a scris pe Facebook Gabriela Firea.

GCS: Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că inițiativa primarului contravine prevederilor legale cu privire la desfășurarea spectacolelor în această perioadă.

Menționăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară.
Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!
În aceste condiții, descurajăm astfel de inițiative care riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale, fiind pasibile de sancțiuni contravenționale sau penale,” a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, GCS a făcut apel către managerii teatrelor din București pentru a nu aplica o astfel de decizie a primarului.
„Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din București să nu transpună în fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului București.
Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri,” a mai adăugat GCS.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW