Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea: Începe testarea pe scară largă a municipiului București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 28 martie 2020 Etichete: , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că personalul medical de la INBI Matei Bals urmează sa fie instruit începând de luni, urmând ca la jumătatea săptămânii să înceapă testarea bucureștenilor în masă.

„Nu sunt excluse persoanele care locuiesc în București dar nu au domiciliu (….)Primele două zile ale săptămânii sunt destinate pregătirii asistenților de la Matei Balș. Am înțeles de la Streinu Cercel că în mijlocul săptămânii ce urmează începe testarea pe scară largă a municipiului București, măsură ce va fi luată și în alte orașe.

Modalitatea stabilită de comunicare a persoanelor care au fost alese pentru testare . Unde sunt cartiere de blocuri vom lua legătura cu președinții de blocuri. Unde sunt cartiere de case va fi trimis polițistul din proximitate.(…)Pentru un eșantion de 10 000 de persoane este nevoie cam de o săptămână, după care de câteva zile pentru aflarea rezultatului”, a declarat, sâmbătă, Gabriela Firea, la Digi24.

Primarul general al Capitalei a mai menționat că transportul public din București nu va fi întrerupt.

„Traficul s-a diminuat simțitor, dar transportul public în comun trebuie să funcționeze în continuare pentru angajații care merg la muncă. Număr de autobuze va fi diminuat. În timpul săptămânii va funcționa ca pe timpul weekendului”, a mai spus edilul.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW