Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Gabriela Firea anunță că testarea bucureștenilor pentru depistarea celor infectați cu virusul Covid-19 va începe luni

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni ar urma să înceapă testarea unui eșantion de 10.500 de persoane, în cadrul unui studiu științific pentru depistarea locuitorilor infectați cu virusul Covid-19.

„Luni, 30 martie, va incepe testarea. Primaria Capitalei va achizitiona 4.000 de teste, iar cele sase primarii de sector vor achizitiona cate 1.000 de teste”, a scris edilul general pe Facebook.

Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat, joi, că Europa este în acest moment epicentrul pandemiei de coronavirus. Într-o discuție cu primarul general al Capitalei, acesta a anunțat că a primit acordul de la Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, pentru a demara un proiect în care peste 10.000 de cetățeni din București să fie testați pentru coronavirus.

„Europa este epicentrul pandemiei. Suntem în mijlocul acestei pandemii. În funcție de măsurile luate, așa vor fi și rezultatele. OMS a spus că avem un singur lucru de făcut. Să testăm. Testați! Testați! Testați!”, a spus managerul INBI Matei Balș.

Acesta a mai anunțat că peste 10.000 de cetățeni din București vor fi testați pentru coronavirus.

„Am discutat aseară și astăzi, după ce domnia sa(n.r.Nelu Tătaru) depune jurământul vom avea o întâlnire. E un proiect care trebuie susținut de toată lumea, pentru că ne dă imaginea clară a modului în care se mișcă virusul în populație. Am vorbit cu dl Tătaru și am reconfirmat acest proiect”, a declarat Streinu-Cercel.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW