Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Gabriela Firea a prezentat regulile pentru folosirea mijloacelor de transport în comun: În autobuz au voie doar 27 de persoane. Așteptați în stație dacă este aglomerat/ Folosirea autoturismului personal nu este indicată

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: , , , ,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, vineri, despre regulile pe care trebuie să le respecte românii atunci când folosesc mijloacele de transport în comun în perioada stării de alertă.

„S-a sfarsit starea de urgenta, a inceput starea de alerta si sunt noi reguli inclusiv pentru mijloacele de transport in comun. Rugamintea noastra este aceea ca masurile sa fie respectate tocmai, pentru a avea cat mai putine imbolnaviri, contaminari.

Va transmit cateva reguli valabile in starea de alerta din primul autobuz hibrid venit la Bucuresti, din cele 130 achizitionate de PMB. Va incepe prima proba tehnica pe linia lui 131, cu acest autobuz. In fiecare luna vor veni cate 20 de autobuze in Bucuresti. Contribuim impreuna la cresterea calitatii aerului, lupta reala cu poluarea, sa avem un oras mai curat, mai sanatos”, a spus Firea.

Firea a mai precizat că purtarea măștii în autobuz este obligatorie.

„Intrarea in autobuz se face doar pe usa din fata, cele din mijloc si spate pentru coborare.

La momentul intrarii in mijlocul de transport in comun, purtarea mastii este obligatorie. Daca nu aveti una cumparata, macar una confectionata dintr-un material care sa va acopere suficient de bine atat nasul, cat si gura.

Purtarea manusilor …am vazut ca este o noua reglementare, daca nu avem manusi, atunci sa ne spalam foarte des pe maini si dezinfectant”, a mentionat ea.

Gabriela Firea a prezentat, vineri, primul autobuz hibrid Mercedes-Benz Citaro care iese pe traseu pentru probe tehnice pe linia 131. Edilul susține că acest autobuz are o capacitate de 100 de persoane în mod normal, dar având în vedere că ne aflăm în plină pandemie, vor fi permiși călătorii care pot să stea pe scaune, adică 27.

„Sa asteptati in statie daca este aglomerat, dar nici folosirea din nou pe scara larga a autoturismului personal nu este indicata pentru ca inseamna din nou aglomeratie, timp de asteptare si cel mai grav poluare. Poate in aceste momente observam cu totii cat de importanta este sanatatea fiecaruia dintre noi”, a completat Firea.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW