Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Gabriel Zetea şi George Simion, la un pas de bătaie în Parlament VIDEO

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete: ,

Deputatul PSD Gabriel Zetea şi liderul AUR, George Simion, au fost la un pas de bătaie, marţi, în şedinţa comisiei de muncă în care se dezbătea proiectul de lege privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor. PSD propune ca majorarea să se aplice în administraţia publică locală, la primari, şi să se elimine la parlamentari. George Simion l-a acuzat pe deputat că îşi doreşte majorarea salariilor activului de partid. Cei doi au ajuns să ţipe unul la celălalt, în timp ce George Simion filma discuţiile. Simion a intrat în conflict şi cu preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon, care l-a numit „doamna Georgeta Simeleone”.

Gabriel Zetea a luat cuvântul în comisie, afirmând că, prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale.

Liderul USR George Simion l-a acuzat că vrea să majoreze salariile parlamentarilor şi a primarilor.

„Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor. George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion.

„Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. „Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

„Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se de liderul AUR care filma dezbaterile.

„Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion.

„Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, vizibil nervos.

„Vă creşteţi vouă salariile. Vouă, activului de partid”, a intervenit şi Dan Tănasă.

„Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi voi vreţi să creşteţi salariile la primari”, a spus Tănasă.

„La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea.

George Simion l-a acuzat de minciună şi pe preşedintele comisiei, Adrian Solomon, de la PSD. „Minţiţi ca un ordinar”, a spus Simion.

„Doamna Georgeta Simeleone, vă rog frumos, nu aveţi glas”, a replicat Solomon, făcând aluzie la lidera partidului de extremă drapta Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia.

„Cum mi-aţi spus? Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule”, a spus George Simion.

Iată și momentul tensionat (minutul 51:40):

Foto: Captură Facebook/ George Simion

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW