Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Gabriel Resources transmite că nu are fonduri pentru a achita 10 milioane de dolari către statul român

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 martie 2024

Compania Gabriel Resources a anunțat că nu dispune de fondurile necesare pentru a achita suma de 10 milioane de dolari către statul român, ce reprezintă cheltuielile de judecată în procesul privind exploatarea aurului de la Roșia Montană.

Potrivit unui comunicat publicat la Bursa din Toronto, Gabriel Resources dispune de aproximativ 2,7 milioane de dolari canadieni (circa 2 milioane de dolari americani) și se așteaptă ca acest sold să fie epuizat în cursul normal al activității până în mai 2024.

„În pofida acestei revizuiri, Gabriel va avea nevoie de finanțare suplimentară în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a continua activitățile pe termen mai lung (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și pentru scopuri generale de capital de lucru. Există un risc semnificativ ca o finanțare suplimentară suficientă să nu fie disponibilă pentru Societate în condiții acceptabile sau deloc. Imposibilitatea de a strânge fonduri în funcție de necesități ar avea un impact negativ asupra situației financiare a Societății și asupra capacității acesteia de a-și continua activitatea”, au transmis reprezentanții companiei.

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit

Compania minieră canadiană este la un pas de colaps. Dacă vineri, înainte de pronunțarea curții de arbitraj, prețul unei acțiuni era de 0,87 de dolari canadieni, acum o acțiune a ajuns să coste 0,035 dolari canadieni, adică cu circa 96,5% mai puțin decât în precedenta zi de tranzacționare.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii