Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Gabriel Petrea, deputatul PSD care a votat moțiunea de cenzură: Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 10 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Deputatul PSD, Gabriel Zetea, a spus motivele pentru care a votat moțiunea de cenzură depusă de Opoziție împotriva Guvernului Dăncilă. El susține că în ianuarie 2018 a trimis o scrisoare social-democraților prin care a arătat că partidul are nevoie de reinventare, dar a fost ignorat.

”Iată de ce am votat moțiunea de cenzură:

Am 15 ani în PSD, în care am pornit de la simplu membru și am avut responsabilitatea de a fi lider TSD, parlamentar și ministru. Am cunoscut acest partid atât în momentele sale de mare succes (alegerile din 2012 și 2016, măsurile care au pus capăt austerității din 2010), cât și în cele de mare frământare (pierderea alegerilor din 2009, arestarea liderului și eșecul de la europarlamentare din acest an). Am atâția colegi pe care îi respect și prețuiesc. În ianuarie 2018, am trimis o scrisoare colegilor mei arătând că partidul are nevoie de reinventare și mi-am asumat consecințele poziției mele ieșind din Guvern. În acest an, am vorbit din nou despre schimbare candidând împotriva Secretarului General”, a scris Gabriel Petrea pe Facebook.

Social-democratul spune că vede zero interes pentru reconstrucția partidului, pentru îmbrățișarea unui mesaj modern, european de stânga și  pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câștige votul și încrederea românilor în alegerile de anul viitor.

„Sunt un tânăr care a crescut în politică prin muncă și sunt în fiecare zi, la universitate, alături de tineri. Discut cu ei, iar ce aud nu îmi dă speranțe pentru PSD. Comportamentul liderilor noștri, educația lor, lipsa de interes față de ce vor tinerii pun sub semnul întrebării viitorul PSD. Văd zero interes pentru reconstrucția partidului, pentru îmbrățișarea unui mesaj modern, european de stânga, pentru formarea unei echipe capabile să vină cu un program realist care să câștige votul și încrederea românilor în alegerile de anul viitor. Opiniile mele și ale colegilor mei au fost ignorate, iar falimentul acestei strategii politice s-a văzut astăzi la moțiunea de cenzură”, a mai explicat Petrea.

Am făcut acest pas cu amărăciune, dar cu responsabilitate

Gabriel Petrea a precizat că rămâne un om de stânga și nu va susține niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stânga.

„Resursele acestei guvernări și acestui stil de management politic s-au epuizat. Rămân un om de stânga și cred în continuare în reconstrucția unui proiect politic care să vorbească despre competență, meritocrație, orientare euroatlantică și interes pentru ce reprezintă tinerii pentru această țară. Nu voi susține niciodată măsuri care să lezeze interesele electoratului de stânga. Este un moment zero pentru stânga românească și îi invit pe colegii mei să se gândească la cum îi reprezentăm pe votanții noștri printr-o schimbare majoră de direcție politică.

Rămân, ca de fiecare dată, prietenul și partenerul vostru de dialog”, a mai spus Petrea.

Gabriel Petrea, exclus din organizația de tineret a social-democraților

În urma adoptării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, reprezentanții TSD Constanța, al căror lider le-a fost Gabriel Petrea, au anunțat că acesta nu-i mai reprezintă pe tinerii social-democrați constănțeni.

„Gabriel Petrea nu ne mai reprezintă pe noi, tinerii social democrați constănțeni! Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Ştiam că el nu va vota moțiunea. Este păcat de tot efortul nostru depus în campaniile electorale, și nu numai. Cel mai urât lucru este să votezi împotriva partidului pentru care am muncit cu toții”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW