Monday, August 8, 2022
Jurnalism corect


Furnizor român: Gazprom nu are gaz suplimentar pentru România, solicitările noastre au fost refuzate

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2021

Principalul motiv pentru care prețurile la gaze au crescut în ultima perioadă este faptul că Gazprom nu mai folosește ruta Ucraina pentru livrări în Europa. Din acest motiv, România nici nu poate să rezerve capacitate de transport pe termen lung. Toate solicitările trimise în acest sens au fost refuzate.

Declarația aparține lui Alexandru Elena, director în cadrul E.On, unul dintre marii furnizori de gaze din România și membru în Board-ul Asociației Furnizorilor de Energie (AFEER).

„Capacitatea este achiziționată de la operatorul de transport și sistem și este plătită indiferent dacă este folosită sau nu, asta nu presupune ca acea capacitate are și o sursă atașată. Unul dintre cele mai importante aspecte care au condus la creșterea prețurilor în acest moment este că Gazprom nu mai folosește ruta Ucraina pentru livrări în Europa, acesta este principalul motiv pentru care prețurile au explodat.

Noi și colegii noștrii, în special cei de la Engie, având în vedere dimensiunile portofoliilor noastre, ne-am dori să rezerve capacitate și avem posibilitatea să o facem, în special pentru perioada de iarnă, însă nu avem sursă pentru ea. Gazprom nu folosește ruta Ucraina. Noi rezervăm, dar nu avem ce să aducem. Solicitările noastre repetate, către Gazprom și către partenerii Gazprom din România, au fost refuzate. Practic, nu există cantități suplimentare pentru România în acest moment (…)”, a declarat Alexandru Elena, citat de Economica.net.

CITEȘTE ȘI Peste 40 de europarlamentari vor să verifice rolul Gazprom în creșterea prețurilor la gaze naturale

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW