Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, la Londra

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2022 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis va participa luni la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care vor avea loc la Londra, Anglia.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa luni, 19 septembrie 2022, la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, Londra”, a anunțat marți, 13 septembrie, Administrația Prezidențială.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, decedată pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, vor avea loc luni, 19 septembrie, la ora locală 11:00 (13:00, ora României), la Westminster Abbey din Londra.

CITEȘTE ȘI Familia regală a României va participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Anterior, șeful statului a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la reședința ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Context

Şefilor de stat care se vor deplasa la Londra pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a li s-a cerut să facă deplasarea cu zboruri comerciale şi li s-a interzis să folosească elicoptere, informează politico.com, care susţine că a obţinut documente în care sunt precizate regulile stricte de protocol pentru demnitarii străini.

Liderilor mondiali li s-a spus şi că nu îşi pot folosi maşinile oficiale pentru deplasarea până la Westminster Abbey, în 19 septembrie – va fi organizată deplasarea cu autocare dintr-un punct din vestul Londrei.

La funeralii pot veni doar şefii de stat şi soţiile sau partenerele lor. Va fi atât de mare aglomeraţia în Westminster Abbey încât ar fi imposibil să participe mai mult de două persoane (demnitarul şi soţia sa) din fiecare ţară, menţionează politico.com. Şefii de stat care nu pot fi prezenţi pot alege pe altcineva ca reprezentant oficial, de exemplu pe premier sau pe un ministru.

Foto: Aadministrația Prezidențială

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/funeraliile-reginei-elisabeta-a-ii-a-iohannis-pleaca-la-londra-luni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW