Friday, December 9, 2022
Jurnalism corect


Funcționar consular din Italia, dat afară de MAE după ce i-a spus unei sportive “să-i ceară ajutorul lui Iohannis” pentru a reveni în România

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , , ,

Un funcționar consular român din Italia a fost dat afară de Ministerul Afacerilor Externe după ce i-a răspuns ironic unei sportive care ceruse ajutor pentru a se putea întoarce în România.

Alina Crăciun este o sportivă din România care joacă baschet în pentru Alma Baschet Patti, o echipă din liga a doua italiană. Femeia a rămas blocată în Italia după izbucnirea pandemiei de coronavirus și nu a putut reveni în țară din cauza faptului că zborurile au fost suspendate.

Românca s-a adresat Consulatului României la Catania pentru ajutor, însă răspunsul autorităților a fost unul ironic.

„Cei de la Consulatul României nu au venit cu nicio soluție, ni s-a spus să nu mai sunăm pentru că ei ne au deja pe lista lor de așteptare. Ni s-a spus să apelăm la domnul Iohannis, că poate face el ceva. Poate pune la dispoziția noastră o aeronavă să ne aducă în țară. Pe site-ul consulatului sunt numere de urgență pentru situația asta, cu COVID-19. Numerele acelea pentru mine, până în momentul de față, au fost degeaba pentru că am sunat și nu am fost ajutată absolut deloc”, a spus Alina Crăciun pentru Digi 24.

În urma acestei situații, MAE a anunțat că funcționarul consular din Italia a fost dat afară.

“Comportamentul manifestat de către funcționarul consular și modul în care acesta a gestionat dialogul cu cetățeanul român sunt condamnabile, reprezintă o încălcare a normelor de conduită și a principiilor care ghidează activitatea Corpului diplomatic și consular al României și nu sunt reprezentative pentru modul în care misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României gestionează solicitările de asistență primite din partea cetățenilor români.

Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, raportul de muncă al funcționarului în cauză, angajat pe plan local al Consulatului României la Catania, a fost încheiat, în conformitate cu dispozițiile art. 8.1 lit. c din Convenția civilă de prestări servicii nr.70/30.01.2020, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, inclusiv a termenului de preaviz”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

sursa foto: MAE

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW