Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


Mariana Pană, directorul executiv al Centrului Județean Argeș al APIA, dat de ANI pe mâna procurorilor / Alți patru angajați din instituții publice, găsiți în incompatibilitate

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

Mariana Pană, directorul executiv al Centrului Județean Argeș al APIA, a fost reclamată de Agenția Națională de Integritate la Parchetul Pitești pentru că și-ar fi angajat sora într-o funcție de consilier superior în cadrul instituției pe care o conduce. De asemenea, ANI a dat decizii de incompatibilitate pentru alți patru funcționari publici.

Mircea Drăgan, în perioada deținerii calității de funcționar public (expert, director executiv) în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare (30 iunie 2012 – 11 septembrie 2017) a exercitat funcții și activități în alte domenii de activitate din sectorul privat, care sunt în legătură indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public.

Cornelia Pop, în perioada 10 octombrie 2016 – 13 noiembrie 2017, a exercitat simultan cu funcția publică de execuție de consilier la Compartimentul Contabilitate din cadrul Primăriei Comunei Beclean și funcția de administrator financiar (patrimoniu) – contabil șef la Școala Primară Beclean.

Claudia Galiț, în perioada 07 septembrie 2017 – 24 aprilie 2019, atribuţiile exercitate ca funcţionar public în cadrul primăriei, au fost în legătură directă sau indirectă cu activitățile desfășurate în sectorul privat (mandatar al unor persoane fizice în vederea reprezentării acestora în instanțele de judecată).

Ileana Piștea, în perioada  01 iulie 2017 – 30 iulie 2020, a exercitat simultan cu funcția publică de Șef serviciu la Serviciul Învățământ – Sănătate din cadrul primăriei și funcția de economist în cadrul unei societăți comerciale, realizând venituri din activitățile desfășurate în privat în sumă de 24.365 lei. Astfel, atribuţiile exercitate ca funcţionar public au fost în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca economist în sectorul privat.

Potrivit legii, persoanele declarate incompatibile vor fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. În cazul în care persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW