Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Funcția de președinte ANCOM, asimilată funcției de ministru, conform unui proiect de lege adoptat de Senat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: ,

Funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații ar urma să fie asimilată uneia de ministru, iar cea de vicepreședinte al instituției ar urma să fie asimilată funcției de secretar de stat, conform unui proiect de lege ce a fost adoptat marți de Senat.

Funcția de președinte ANCOM ar urma să fie asimiată funcției de ministru, iar funcția de vicepreședinte ANCOM ar urma să fie asimilată funcției de secretar de stat, conform unui amendament depus de liderul senatorilor PSD, Radu Preda.

Funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ANCOM sunt funcţii de demnitate publică asimiliate funcţiei de ministru, respectiv secretar de stat, care conferă dreptul la organizarea cabinetului demnitarului în conformitate cu dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în amendamentul propus de Radu Preda.

În același timp, salariul președintelui ANCOM ar urma să fie de 5 salarii medii la nivelul instituției, iar salariul vicepreședinților instituției să fie de 4,5 salarii medii.

Salariul preşedintelui ANCOM se stabileşte la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituţiei, aferente lunii ianuarie a fiecărui an, salariul vicepreşedinţilor ANCOM se stabileşte la nivelul a 4,5 salarii medii la nivelul instituţiei, iar remunerarea membrilor Comitetului de reglementare se stabileşte la nivelul a 4 salarii medii la nivelul lunii ianuarie a fiecărui an”, conform unui amendament propus de senatorul PSD, Scarlat Iriza.

Durata unui mandat de președinte și vicepreședinte ANCOM va fi de 6 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit pe aceeași perioadă, doar o singură dată.

Durata mandatului preşedintelui şi al vicepreşedinţilor ANCOM este de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii pe aceeaşi perioadă o singură dată. Mandatul preşedintelui şi al vicepreşedinţilor ANCOM încetează în următoarele situaţii: a) în situaţia imposibilităţii de a-şi îndeplini mandatul mai mult de 120 de zile calendaristice consecutive; b) în caz de condamnare penală prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru care nu a intervenit reabilitarea; c) în caz de nerespectare a termenului de 3 luni pentru ieşirea din starea de incompatibilitate reglementat la alin. (8); d) prin demisie; e) prin deces; f) la expirarea sa; g) prin demitere, în cazul în care nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (3) şi (4), în condiţiile alin. (8) sau în situaţii excepţionale, atunci când, prin acţiunile lor, au afectat în mod grav independenţa funcţională a autorităţii faţă de entităţile prevăzute la art. 18 alin. (5)”, se arată în proiectul de lege adoptat, marți, de Senat.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat cu 88 de voturi „pentru”, 38 „împotrivă” și patru abțineri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW