Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


FSANP: Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze/ Sindicaliștii susțin că în penitenciare nu a existat o campanie pentru promovarea vaccinării

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 mai 2021 Etichete: , ,

Din cei 22.500 de deținuți din sistemul penitenciar, doar 9.000 și-au exprimat dorința de a se vaccina, anunță FSANP, menționând că imunizarea se va face cu doze Johnson&Johnson.

„Acum câteva săptămâni am mai scris despre necesitatea unei campanii de conștientizare a deținuților cu privire la efectele benefice ale vaccinării. O campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar crește numărul deținuților dornici de vaccinare. NU S-A REALIZAT!

Nici măcar jumătate dintre deținuți nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru polițiștii din penitenciare care desfășoară activități directe cu aceștia. N-a avut cine să discute cu deținuții și să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa. Cine va răspunde pentru aceste dezinteres?

Mă repet. Poate cineva să lase orgoliile “anepiste” și să se autosesize. Ofițerii Direcției Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii și educatorii din unitățile subordonate ANP să poarte discuții cu deținuții, să le prezinte beneficiile vaccinării. Ar trebui create programe și filmulețe care să-i determine pe deținuți să se vaccineze în număr cât mai mare.

NU TREBUIE ca Direcția de Supraveghere Medicală (DSM) să se ocupe de această campanie de conștientizare! Medicii trebuie să fie medici, nu “calculatoriștii” care fac tabele si situații! Lăsați-i să-și exercite profesia!”, transmite Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW