Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Fraudă la Bacalaureat. Elevii au primit pe Facebook rezolvarea subiectelor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 august 2021

Fraudă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, după ce unii elevi au fotografiat subiectele în timpul examenului și au primit rezolvările pe un grup de Facebook.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că este vorba de elevii din cinci licee, aceștia fiind deja identificați. Pentru această faptă elevii vor fi excluși și nu vor mai avea voie să susțină examenul timp de două sesiuni. Cu toate acestea, este aproape imposibil amploarea reală a fraudei, în condițiile în care grupul este public.

Supraveghetorii, bănuiți că au facilitat frauda

În același timp, Sorin Cîmpeanu a anunțat demararea unei anchete în ceea ce îi privește pe profesorii supraveghetori pentru a se stabili dacă aceștia au permis accesul elevilor cu telefoanele mobile în sala de examen și fotografierea subiectelor.

„Vom vedea în ce măsură personalul de supraveghere a făcut posibilă această fraudă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi 24.

Subiecte publicate pe Facebook

Subiectele pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat au fost publicate în timpul examenului de elevi grupul de Facebook „BACALAUREAT 2021 – 2022”, ce numără aproximativ 5.000 de membri. În fotografii se pot observa chiar și cadrele didactice care ar fi trebui să împiedice frauda. În secțiunea de comentarii au fost publicate rezolvările acestor subiecte.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW