Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate, rețiunuți în România pentru trafic de persoane și viol

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 30 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți în noapte zilei de joi, 29 decembrie, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de persoane, viol, și constituirea unui grup infracțional organizat. 

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, la începutul anului 2021, frații Tate, alături de doi români, au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Persoanele vătămate au fost recrutate de frații Tate prin metoda loverboy – inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire.

Acestea au fost ulterior închise în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică, intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii, au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în mediul online și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o femeie a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de unul dintre frați, prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale.

Frații Tate și ceilalți doi români implicați au fost reținuți pentru o perioada de 24 de ore.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW