Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate rămân în arest la domiciliu

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 18 iulie 2023 Etichete: , ,

Tribunalul București a decis marți, 18 iulie, menținerea în arest la domiciliu a fraților Andrew și Tristan Tate.

Pe 20 iunie, aceștia au fost trimiși în judecată de DIICOT fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2021, frații Tate ar fi racolat victime prin metoda loverboy (inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire), pe care ulterior le transportau în imobile din județul Ilfov, unde le obligau să facă videochat.

Dintre cele șapte victime care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat, doar trei s-au constituit parte civilă în procesul penal.

Acuzații de viol

Unul dintre inculpații din dosar este acuzat și de viol, după ce ar fi obligat-o pe una dintre victime să întrețină relații sexuale cu el.

„Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă de unul dintre inculpați, prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihice, să întrețină în mod repetat relații sexuale (două acte materiale)”, arată procurorii.

Procurorii cer confiscarea a zeci de mașini, clădiri și terenuri

Anchetatorii vor să confiște de la frații Tate mai multe bunuri de valoare, pe care au pus deja sechestru. Este vorba despre 15 terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov, 15 autoturisme de lux, 14 ceasuri de lux, două lingouri şi o medalie, părţile sociale deţinute în cadrul a patru societăţi comerciale, sumelor de 86.580 lei, 52.650 euro, 17.400 USD şi 10.300 lire sterline şi sumei de 21.080508 Bitcoin, existentă în portofele de criptomonedă (aproximativ 384.900 dolari), precum și obligarea inculpaților la plata unor cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 300.000 lei.

Dosar penal pentru trafic de minori

De asemenea, prin actul de sesizare oamenii legii dispus disjungerea cauzei cu privire la comiterea infracţiunilor de spălare a banilor, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, trafic de minori şi trafic de persoane.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW