Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate, încasări de aproximativ 3 milioane de dolari din videochat

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 9 mai 2024 Etichete:

Frații Tate au avut încasări de 2,6 milioane dolari din videochat și pornografie, înainte ca cei doi să fie acuzați de viol și trafic de persoane, relatează ICIJ.org.

Cei doi au folosit Banca Paxum din Caraibe pentru a procesa plățile de la o platformă web pentru adulți, arată documentele divulgate către Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație.

În perioada 2017-2024, Tristan Tate a avut încasări de aproximativ 2,6 milioane de dolari pentru serviciile prestate de către MFCXY Inc, o companie care găzduiește un serviciu de webcam pentru adulți, precum și de la alte platforme de conținut pentru adulți, cum ar fi OnlyFans.

Înregistrările divulgate, care includ și 183 de transferuri bancare, arată că Tate a transferat fonduri din contul său Paxum, în alte conturi bancare pe care le deținea în România și în Regatul Unit în aceeași perioadă.

Tate a primit venituri din serviciul de găzduire a webcam-urilor până în august 2022, patru luni înainte de arestul său, în decembrie al aceluiași an.

Frații Tate și partenerii de afaceri așteaptă în prezent procesul în România sub acuzații de viol, trafic de persoane și formarea unei bande criminale pentru exploatarea femeilor – toate acestea fiind negate de ei. De asemenea, se pare că Regatul Unit îi caută pentru extrădare din cauza acuzațiilor de agresiune sexuală.

Ambii frați au recunoscut că operează o afacere de webcam-uri, dar susțin că femeile care apar pe cameră împart voluntar veniturile cu ei. Andrew Tate a pretins că ar câștiga 600.000 de dolari pe lună.

O pagină, în prezent ștearsă de pe site-ul lui Andrew Tate, a descris cum ar încuraja o femeie „să se îndrăgostească de mine în așa măsură încât să facă orice spun eu, și apoi să o aducem pe webcam ca să devenim bogați împreună.”

Procurorii din România susțin că frații Tate și complicii lor au exploatat șapte victime folosind acte de violență pentru a le forța să facă videochat – o formă de trafic de persoane.

„Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

Andrew Tate a declarat că el și fratele său considerau afacerea lor de webcam-uri a fi legitimă.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW