Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate, apărați de o avocată americană de renume. Cum vrea să-i scoată din arest

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 2 februarie 2023 Etichete: , , , , , ,

Avocata americană de renume a fraților Andrew și Tristan Tate, Tina Glandian, a susținut miercuri, 1 februarie, o conferință de presă la București, înainte ca instanța să le respingă milionarilor contestațiile de eliberare din arest. Avocata din New York a acuzat încălcarea drepturilor omului și a drepturilor procedurale ale fraților Tate. 

Andrew Tate, Tristan Tate, Luana Radu și Georgiana Naghel au fost arestați preventiv pe 30 decembrie, la o zi după ce procurorii DIICOT i-au reținut pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

„Se pune în discuție violarea drepturilor internaționale a unei persoane și de procedurile legale care se aplică în cazul acesta. Până acum sistemul a dat greș. Frații Tate, ambii cetățeni americani, sunt în arest de peste 30 de zile, fără să li se ofere posibilitatea de a posta cauțiune sau de a fi eliberați condiționat și foarte important, fără ca acuzațiile să fie formulate împotriva lor. Deocamdată nu au fost puși sub acuzare, sunt doar reținuți într-o anchetă”, a spus Tina Glandian.

Conform avocatei, echipa de apărare a milionarilor britanici „a făcut demersuri majore pentru a arăta lipsa probelor în cazul fraților Tate (…) Ei și-au cerut drepturile de eliberare din arestul preventiv pe baza lipsei de probe și pe baza lipsei antecedentelor penale”.

Avocata a spus că au mai fost aduse și alte argumente, ca de exemplul faptul că Tristan are un copil de trei săptămâni pe care nu a avut posibilitatea să îl întâlnească încă.

Tina Glandian a mai precizat că firma pe care o reprezintă a decis să se alăture echipei din România pentru că vor să se asigure că cetățenii americani sunt protejați cum trebuie și că le sunt respectate drepturile cât ei se află pe teritoriul altei țări.

„Vom continua să luptăm pentru a-i scoate pe Frații Tate din arest și pentru a-i aduce acasă, unde ar trebui să fie în momentul de față”, a mai transmis avocata.

Tina Glandian conduce biroul din New York al Casei de Avocatură Geragos. Glandian a lucrat pentru celebrul boxer Mike Tyson, dar și pentru Chris Brown, potrivit site-ului casei de avocatură.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII DIN DOSARUL FRAȚILOR TATE AICI.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW