Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate au scăpat de arestul la domiciliu și vor fi cercetați sub control judiciar

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 4 august 2023 Etichete: , ,

Curtea de Apel București(CAB) a decis, vineri, 4 august, ca fraţii Andrew şi Tristan Tate să fie cercetați sub control judiciar, nu în arest la domiciliu, în dosarul în care sunt judecaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Acceași decizie a fost luată și în cazul celor două tinere din România, puse sub acuzare în acelaşi dosar, potrivit minutei afișată de CAB. Decizia este definitivă.

Frații Tate au fost trimişi în judecată de DIICOT la data de 20 iunie, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut sume de bani enorme.

Infracţiunile reţinute în sarcina lor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, lovire sau alte violenţe şi instigare la această infracţiune.

Frații Tate acționau prin metoda „lover-boy ”

Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Procurorii spun că „frații Tate” acționau prin metoda „lover-boy”.  Ei acolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, care erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Femeile ar fi fost lovite, amenințate, astfel încât să considere că au de îndeplinit o „datorie” față de inculpați.

Măsura controlului judiciar se aplică de astăzi, 4 august, până la data de 2 octombrie ac. Frații Tate nu au voie să părăsească țara , trebuie să se prezinte la Poliție ori de câte ori sunt chemați și au interducția de a lua legătura cu celelalte persoane din dosar.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW