Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Frații Tate au fost reținuți pentru 24 de ore, după perchezițiile și audierile de miercuri

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 21 august 2024 Etichete:

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți de DIICOT miercuri, 21 august, pentru 24 de ore, britanicii fiind cercetați într-un dosar de trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor.

„Fraţii Tate au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Este perioada maximă pentru care DIICOT poate reţine un suspect fără aprobarea unui judecător. Pentru orice măsură preventivă, cum ar fi arestul, controlul judiciar sau arestul la domiciliu, procurorii trebuie să înainteze o propunere către un judecător, care poate fie să o admită, fie să o respingă. Până în acest moment, nicio propunere nu a fost depusă de către procurori”, au transmis reprezentanții fraților Tate, potrivit News.ro.

Percheziții au avut loc în dimineața zilei de miercuri la vila celor din Voluntari, iar audierile la sediul DIICOT au durat întreaga zi.

Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată de DIICOT la 20 iunie 2023, alături de alte două persoane, Luana Radu și Georgiana Naghel, fiind acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, viol în formă continuată, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului 2021, frații Tate ar fi racolat victime prin metoda loverboy (inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire), pe care ulterior le transportau în imobile din județul Ilfov, unde le obligau să facă videochat.

Unul dintre inculpații din dosar este acuzat și de viol, după ce ar fi obligat-o pe una dintre victime să întrețină relații sexuale cu el.

„Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă de unul dintre inculpați, prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihice, să întrețină în mod repetat relații sexuale (două acte materiale)”, arată procurorii.

Foto: Sabin Cirstoveanu / Inquam Photos 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW