Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Fratele lui George Floyd cere oprirea manifestațiilor violente: Fratele meu era pacifist. Dreptatea va fi făcută

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , ,

Fratele lui George Floyd le transmite protestatarilor, după un weekend de violențe și distrugeri în multe orașe mari din SUA, să acționeze pașnic.

Într-un interviu acordat pentru ABC, Terrence Floyd a declarat că înţelege că oamenii sunt nervoși, însă este îngrijorat că amintirea lui George Floyd va fi umbrită de distrugerile rezultate.

„Uneori mă înfurii, vreau să sparg câteva capete, de asemenea. Vreau să… o iau razna. Dar sunt aici. Fratele meu nu avea legătură cu asta. Fratele meu era pacifist. Îi veţi auzi pe mulţi spunând că era un uriaş blând”.

Terrence Floyd le-a transmis oamenilor să se oprească din distrugeri.

 „Nu vă distrugeţi oraşul, toate astea nu sunt necesare pentru că dacă familia lui nu o face, de ce o faceţi voi? Dacă familia lui încearcă să facă faţă şi să gândească pozitiv şi să aleagă o altă rută pentru a căuta dreptarea, atunci de ce sunteţi acolo sfâşiind comunitatea? (…) Aşadar, relaxaţi-vă. Dreptatea va fi făcută”, scrie News.ro.

Luni, la „Good Morning America”, Terrence Floyd a spus:

 „Este OK să fii nervos, dar canalizaţi-vă furia să faceţi ceva pozitiv sau să faceţi o schimbare într-un alt fel, pentru că am mai fost pe calea asta. Furia, distrugerea oraşului nu este modul pe care şi l-ar fi dorit”.

Un bărbat afro-american, pe nume George Floyd, a murit după ce a fost imobilizat de un poliţist, care s-a așezat cu genunchiul pe pe gâtul său. Patru poliţişti au fost concediaţi şi doar unul a fost pus sub acuzare – Derek Chauvin, cel care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ 9 minute. Polițistul este acuzat de crimă de gradul trei şi ucidere din culpă de gradul doi.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, iar o filmare îl arată respirând greu în timp ce un polițist alb apasă cu genunchiul pe gâtul lui.

Imagini din timpul protestelor se pot vedea AICI.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW