Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Franţa – Rezultatele finale ale primului tur al alegerilor legislative, publicate de Ministerul de Interne. Rata de participare a depăşit 66%

By news.ro , in Stirile zilei , at 1 iulie 2024 Etichete: , ,

Rezultatele indicate de exit-polluri pentru primul tur de scrutin al alegerilor legislative anticipate din Franţa au fost confirmate de cifrele oficiale finale anunţate luni de Ministerul de Interne: Rassemblement National (RN), formaţiune de extremă dreapta, s-a clasat pe primul loc, devansând alianţa stângii, Nouveau Front Populaire, şi partidul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron, relatează Le Figaro.

Astfel, Rassemblement National şi aliatul său Eric Ciotti de la Les Républicains, partidul dreptei tradiţionale, deşirat în prezent de lupte interne, au obţinut 33,15% din voturile exprimate, adică peste 10 milioane de voturi. Un număr de 39 de deputaţi susţinuţi de partidul extremist au fost aleşi din primul tur, inclusiv Marine Le Pen.

Noul Front Popular (NFP), care a rezutat din unirea stângii cu extrema stângă, a obţinut 27,99% din voturi, adică aproape 9 milioane de voturi. 32 de deputaţi susţinuţi de NFP au fost aleşi în primul tur, printre care Olivier Faure, primul secretar al Partidului Socialist, Emmanuel Grégoire, un apropiat al primarului Parisului, Anne Hidalgo, precum şi Sophia Chikirou, partenera lui Jean-Luc Mélenchon, liderul extremei stânga.

foto: Sursa foto: Facebook / Marine Le Pen

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW