Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Franţa propune Rusiei o ”cooperare sporită” antiteroristă în urma atentatului de la Moscova, anunţă Macron în Guyana

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 martie 2024 Etichete: , ,

El a explicat că această colaborare a fost propusă „ținând cont de informațiile disponibile pentru serviciile noastre și de elementele care ar putea fi utile pentru ruși.”

Când a fost întrebat dacă ar putea discuta direct despre acest subiect cu președintele rus, Vladimir Putin, Emmanuel Macron a răspuns că contactele vor avea loc inițial la nivel „tehnic și ministerial”.

”Vom vedea cum va evolua contextul şi dacă zilele şi săptămânile viitoare vor justifica acest lucru”, a adăugat el.

În Guyana, unde a sosit luni, președintele francez a dezvăluit că aripa grupării jihadiste „implicată” în atacul de vineri de la Moscova „a încercat în ultimele luni mai multe tentative” pe teritoriul francez.

Emmanuel Macron a acuzat gruparea Statul Islamic Khorasan (SI-K) că a planificat și executat atentatul din Rusia, deși autoritățile ruse sugerează alte posibile piste.

În urma acestui atac în capitala rusă, soldat cu 137 de morți, Guvernul francez a decis duminică să ridice planul Vigipirate la nivelul „urgență de atac terorist” – cel mai înalt nivel -, „având în vedere revendicarea atentatului de către Statul Islamic și amenințările la adresa Franței.”

foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW