Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


Franța adoptă noi măsuri pentru reducerea numărului de infectări

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 decembrie 2021

În contextul în care Franța se confruntă cu o explozie a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în plin val cinci, pe măsură ce varianta OMICRON se răspândește cu rapiditate, Guvernul a decis luni, 27 decembrie, introducerea unei serii de noi măsuri pentru reducerea în intensitate a epidemiei. 

Potrivit BFM TV, începând cu data de 31 decembrie, doza a treia de vaccin va putea fi efectuată la 3 luni după doza a doua, față de 4 luni în prezent, cluburile vor fi închise, însă se va putea circula fără restricții în noaptea de revelion.

De asemenea, începând de pe 3 ianuarie, pentru trei săptămâni, telemunca va deveni obligatorie, unde este posibil, pentru cel puțin 3 zile pe săptămână iar adunările se vor putea desfășura cu maxim 5.000 de oameni la exterior, respectiv 2.000 de oameni la interior. Potrivit cotidianului L’Équipe, în fotbal sunt astfel vizate etapele 20, 21 și 22 din Ligue 1, în care se vor desfășura meciurile dintre Lyon și PSG (duminică 9 ianuarie), OM și Lille (16 ianuarie), derby-ul OL – Saint-Étienne (21 ianuarie) sau Lens – OM (22 ianuarie).

Tot de pe data de 3 ianuarie va fi interzis consumul de alimente și băuturi în cinematograf și în transport în mijloacele de transport în comun – inclusiv pe distanțe lungi – precum și în cinematografe, teatre dar și în sălile de sport, pe o perioadă de minim trei săptămâni. În același timp, consumul de alimente și băuturi se va putea face în baruri și restaurante doar așezat la masă.

Pe de altă parte, un proiect de lege prin care certificatul de acces în diferite locuri publice va fi eliberat exclusiv persoanelor vaccinate urmează să fie adoptat în luna ianuarie. Ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu a anunțat luni seară că acesta va deveni obligatoriu și pentru sportivii de performanță.

În Franța s-a înregistrat o creștere accelerată a numărului de infectări, vârful fiind chiar pe 25 decembrie, în prima zi de Crăciun, când s-au raportat peste 100.000 pentru 24 ore. Peste 52 de milioane de francezi au primit până în prezent cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, reprezentând 78% din populația totală, în vreme ce peste 20 milioane au efectuate doza booster.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW