Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


FOTO-VIDEO Opere în valoare de 2,5 milioane de lire sterline, semnate de Galileo, Newton și Goya, găsite la o percheziție din județul Neamț

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 18 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Mai multe obiecte de patrimoniu, printre care cărți și manuscrise vechi, au fost găsite la o percheziție făcută pe raza județului Neamț. Operele poartă semnătura astronomului italian Galileo, a lui Isaac Newton, precum și a pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya și au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline.

Operele ar fi fost furate din marea Britanie între 2017 și 2019.

La data de 16.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară, pe raza județului Neamț, în urma căreia au fost descoperite mai multe obiecte de patrimoniu, respectiv cărți și manuscrise vechi, despre care există indicii că ar fi fost sustrase de pe teritoriul Marii Britanii, în perioada 2017 – 2019”, potrivit DIICOT.

Opere de importanță internațională

Anchetatorii spun că, împreună, operele valorează peste 2,5 milioane de lire sterline.

Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit”, explică anchetatorii.

Persoanele suspectate că au furat operele sunt în arest preventiv, în Marea Britanie.

Vezi aici imagini video.

Foto: DIICOT

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW