Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


FOTO Tânăr de 23 de ani, prins cu 8 kilograme de cannabis/Dosar penal pentru trafic internațional de droguri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Un tânăr de 23 de ani din Buzău a fost prins, joi, în flagrant în timp ce oferea unui alt băiat în vârstă de 21 de ani un colet cu 8 kilograme de droguri de risc. În urma mai multor percheziții și cercetări procurorii au întocmit un dosar penal față de 11 suspecți pentru trafic internațional de droguri de risc, trafic intern și deținere în vederea consumului propriu.

Procurorii au monitorizat, din aprilie până în septembrie, o grupare infractională cu o structură piramidală, organizată pe trei paliere.

Suspecții ar fi adus dintr-o țară UE în România mai multe colete cu cannabis. Marfa era livrată prin intermediul unor firme de curierat internațional și depozitată teporar în țară. Conform anchetatorilor, pachetele de droguri erau manipulate porționate, ambalate și vândute către consumatori.

În total, 20 de kilograme de droguri au ajuns pe teritoriul României, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră a drogurilor.

Procurorii DIICOT au efectuat 12 percheziţii domiciliare în locaţii din București și Buzău pe care membrii grupării le freceventau. În urma perchezițiilor, au fost ridicate două arme cu aer comprimat și au au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

DIICOT Buzău a dispus reținerea pentru 24 de ore patru inculpați. În cazul altor patru persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW