Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


FOTO S-a dat startul lucrărilor la Pasajul Unirii / Ce rute alternative au șoferii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Primăria Sectorului 4 a demarat lucrări de consolidare și punere în siguranță a Pasajului Unirii, circulația rutieră fiind suspendată în următoarele două luni. În acest interval, traficul în zonă va fi reconfigurat, urmând ca șoferii, care până acum traversau zona prin pasajul subteran, să tranziteze Piața Unirii pe deasupra acestuia, respectând noile trasee stabilite de Brigada Rutieră a Capitalei.

În tot acest timp, în pasaj vor avea loc intervenții asupra acestei construcții. Astfel, într-o primă etapă se vor lua măsuri necesare punerii în siguranță a pasajului din punct de vedere tehnic.

Vor fi înlocuite toate elementele arhitecturale degradate, care se pot oricând desprinde și pune astfel în pericol viața oamenilor, partea carosabilă va fi refăcută de la zero, cu delimitarea și semnalizarea clară a benzilor de circulație, precum și a spațiului ce separă cele două sensuri de mers, iar rețelele edilitare de apă-canal vor fi schimbate.

Totodată, actualul sistem de iluminat din interiorul pasajului va fi înlocuit cu unul care să sporească la maximum vizibilitatea în tunel, atât la intrarea cât și la traversarea acestuia, la care vor contribui, de altfel, și finisajele pereților și ale plafonului, ce vor fi amenajate cu materiale speciale, menite să reflecte lumina.

Mai mult, în pasaj se va monta un sistem performant de ventilație, cu o capacitate mare, pentru extragerea noxelor și asigurarea unui aer curat, dar și amplificatoare de semnal GSM.

Primăria Sectorului 4 dă asigurări că toate aceste lucrări de punere în siguranță se vor realiza simultan pe ambele sensuri de mers, iar echipele vor lucra atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.

Ce rute alternative au șoferii

În acest context, traficul rutier în zonă va fi reconfigurat, iar conducătorii auto vor putea să tranziteze Piața Unirii doar pe deasupra pasajului, precizează Brigada Rutieră. Zona va fi monitorizată de polițiști, pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, care să se desfășoare în siguranță.

Rute alternative:
– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Corneliu Coposu – Bd. I.C. Brătianu;
– Bd. Dimitrie Cantemir – Bd. Mărășești – Bd Mircea Vodă – Bd. Hristov Botev – Bd. Carol I – Piața Universității;
– Calea Victoriei – Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Dimitrie Cantemir;
– Str. Buzești – Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan – Splaiul Independenței -Bd. Libertății.

„Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule: să circule cu prudenţă, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele, indicațiile și dispozițiile poliţiştilor rutieri”, recomandă Brigada Rutieră din cadrul Poliției Române.

Pasajul Unirii, aflat în stare avansată de degradare

Construit în anii 1986-1987, cu o lungime de aproximativ 800 de metri și o lățime de 14 metri, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare.

Mai exact, această construcție este încadrată în clasa stării tehnice IV –  nesatisfăcător, ceea ce înseamnă că prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență, care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai. Potrivit celor mai recente date de trafic, tunelul este traversat zilnic de circa 60.000 de mașini.

Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4 al Capitalei, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone.

Galerie foto

Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea Inquam Photos / Octav Ganea

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW