Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


FOTO Rețea de contrabandiști de țigări destructurată de DIICOT/Mobilizare a polițiștilor, jandarmilor și a trupelor speciale pentru reușita acțiunii

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 10 octombrie 2019 Etichete: , ,

Polițiștii și procurorii de la DIICOT au destructurat o rețea de contrabandiști de țigări care acționa în județele Neamț și Harghita. Au avut loc 11 percheziții domiciliare de unde au fost ridicate peste 62.000 de țigări, 31 de telefoane mobile, importante sume de bani, laptopuri dar și un pistol airsoft. În urma descinderilor, șapte persoane cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani  au fost reținute. 

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT – B.T. Neamţ,  11 percheziţii (10 în judeţul Neamţ şi una în judeţul Harghita), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu țigări.

„Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2019, 7 persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 53 de ani, ar fi acţionat, în mod organizat, pentru preluarea, depozitarea, transportul şi distribuirea către consumatori a ţigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent pe raza judeţului Neamţ”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au confiscat 62.000 de ţigări, 7 litri de alcool şi 5 grame de substanţă vegetală verde-olive, despre care se bănuiește că ar fi cannabis. De asemenea, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 31 de telefoane mobile, 11.000 de lei, 2.300 de euro, 80 GBP, două laptopuri, un grinder, un pistol tip airsoft şi mai multe înscrisuri.

Şapte persoane, cu vârste între 21 şi 53 de ani, au fost duse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ, pentru cercetări, ulterior acestea fiind reţinute pentru 24 de ore, pentru constituirea şi aderarea la un grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse supuse accizării.

Potrivit DIICOT, membrii grupării distribuiau țigările de contrabandă prin intermediul unei rețele formată din persoane de încredere cu care au colaborat de-a lungul timpului și care știau că aceștia pot face rost de astfel de produse. Pe de altă parte, țigările fără timbru erau vândute direct în piețe din municipiul Piatra Neamț – Piaţa Centrală, Piaţa Sf. Haralambie şi respectiv în Piaţa 8 Martie.

Acţiunea DIICOT a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române. Au mai participat și poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ dar şi jandarmi.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW