Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


FOTO Primele segmente ale podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns în șantier

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 februarie 2022

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat vineri, 18 februarie, noi imagini de pe șantierul drumului de legătură al Podului Suspendat de la Brăila. Acesta face legătura între județele Brăila și Tulcea.

Astăzi, au ajuns în șantierul naval primele segmente de tablier metalic ale viitorului pod suspendat peste Dunăre. În total, 86 de segmente vor forma structura suprafeţei de rulare a podului.

„Încarcarea pe barjă a primelor segmente de tablier metalic din șantierul naval Braila (VArd). Transportul se realizează pe Dunăre, până la șantierul podului suspendat de la Brăila, unde sunt ridicate cu ajutorul unui sistem special pe cele două cabluri principale.

Au fost impuse restricții de circulație a navelor care tranzitează zona de descărcare, ținandu-se în permanență legatura cu Căpitănia portuară, care emite avize navigatorilor. În condiții meteo favorabile se pot monta și suda câte două elemente în fiecare zi”, a anunțat CNAIR vineri, 18 februarie.

Laţimea totală a podului suspendat de la Brăila va fi de 31,70 metri. Calea pe pod va avea 22,00 metri şi va fi alcatuită din patru benzi de circulaţie de câte 3,50 m laţime fiecare, patru benzi de încadrare de câte 0,5 m laţime, două acostamente de 1,50 m lăţime şi o zonă mediană cu lăţimea de 3,00 m. La acestea se adaugă, de o parte şi de alta, două benzi adiţionale pentru trafic pietonal, biciclete şi întreţinere, trotuarele având laţimi de câte 2,80 m fiecare.

Date contract:

Constructor: Asocierea Astaldi – IHI Infrastructure System

Valoarea contractului: 1,995 miliarde de lei fără TVA

Sursa de finanțare: Fonduri europene (POIM) și cofinanțare cu bugetul de stat

Durata: 12 luni proiectare și 36 de luni execuție

Garanție: 10 ani

Data emiterii ordinului pentru proiectare: 2 martie 2018

Data emiterii ordinului pentru execuție: 21 decembrie 2018

Amintim că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara la începutul lunii decembrie, la finalul unei vizitei pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că lucrările ar trebui finalizate astfel încât să fie dat în circulație până la finalul anului 2022, conform contractului.

Foto: Facebook/ Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW