Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


FOTO Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei au ajuns în Ucraina: „Aici, în Kiev, oraș sfâșiat de război, se scrie istorie”

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 martie 2022

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a primit pe premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei.

Știrea inițială

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei au ajuns marţi, 15 martie, în Kiev, capitala Ucrainei, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cu premierul ucrainean, Denîs Şmîhal. Oficialii au călătorit în Ucraina cu trenul.

„Aici, în Kiev, oraș sfâșiat de război, se scrie istorie. Aici, libertatea luptă împotriva lumii tiraniei. Aici se află în balanță viitorul nostru, al tuturor. Uniunea Europeană sprijină UcrainaA, care poate conta pe ajutorul prietenilor săi – am adus acest mesaj la Kiev astăzi”, a scris pe Twitter premierul polonez, Mateusz Morawiecki. Oficialul de la Varșovia a atașat și câteva fotografii de la întâlnirea cu premierul ucrainean.

În fotografii pot fi văzuți și prim-miniștrii Cehiei, Petr Fiala, și Sloveniei, Janez Janša.

La rândul său, premierul ucrainean a evocat, pe contul său de Twitter, „curajul adevăraților prieteni ai Ucrainei”. Oficialul a subliniat că cei patru au discutat despre „susținerea Ucrainei și consolidarea sancțiunilor împotriva agresiunii rusești”.

Foto: Twitter/ @MorawieckiM

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW