Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


FOTO Pacienți ai Spitalului Județean din Reșița, internați în condiții mizere / Conducerea a demarat o anchetă internă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 decembrie 2020

În spațiul public au apărut mai multe imagini cu bolnavi internați în Spitalul Județean de Urgență din Reșița îmbrăcați sumar sau dezbrăcați, lăsați nesupravegheați pe holurile spitalului. 

În imagini apar persoane cu probleme psihice, depistate pozitiv cu COVID-19 și internate în Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița.

„Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ și care, în mod normal, ar fi trebuit internați în alte secții. Ei au fost aduși acolo, se dezbracă, știți cum sunt…”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru Express de Banat.

Acesta a precizat că în spital nu s-ar fi făcut niciun fel de investiție în ultimii 15 ani și că pozele ar fi apărut în spațiul public în scop electoral.

„Pozele au apărut cu iz electoral. Se știa de 3-4 zile că vor apărea. Situația există, este gravă, dar nu se datorează conducerii actuale, nici Ministerului Sănătății, nici Consiliului Județean, nici măcar doamnei Stancovici (n.r. managerul Spitalului Județean).(…)Sistemul sanitar este falimentar, a fost căpușat și a fost nenorocit de cei care au condus timp de 30 de ani. Și au fost nu numai cei de la PSD, ci toți cei care l-au condus”, a adăugat Romeo Dunca.

Alina Stancovici, managerul spitalului, a precizat că a fost demarată o anchetă internă.

Am deschis o anchetă internă pentru a vedea cine sunt pacienţii şi cine i-a îngrijit şi când au fost făcute fotografiile. Am stat de vorbă cu personalul medical pentru a identifica situaţia şi a lua măsurile care se impun. (…) Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem cu toţii ceea ce se întâmplă în sistem”, a declarat managerul Spitalului din Reșița, miercuri, la Digi 24.

 

 

Spitalul de boli infecțioase Reșița,mergi cu o boală ieși cu 5.Nu ne trebuie spitale avem biserici😡

Publicată de Miuta Dani pe Marţi, 1 decembrie 2020

Sursă foto: Facebook / Miuta Dani

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW