Wednesday, August 12, 2020
Jurnalism corect


FOTO Nereguli grave descoperite de inspectorii ANPC la unități unde erau cazate persoane aflate în carantină instituționalizată/ Au fost date amenzi de peste 60.000 de lei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Inspectorii ANPC au efectuat, marți, controale la unitățile din Craiova care asigură servicii de cazare și catering pentru persoanele aflate în carantină. În urma acțiunilor desfășurate la trei societăți comerciale s-au descoperit numeroase nereguli, motiv pentru care s-a luat măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la șase luni, funcție de remedierea deficiențelor constatate.

În urma acțiunilor desfășurate la societățile comerciale SC Flormang Com SRL, SC Lorpal SRL (Casa Zamfirescu) și SC MBI Travel SRL s-au constatat numeroase abateri la blocurile alimentare:

– nerespectarea condițiilor de depozitare a alimentelor;

– folosirea de materii prime cu durata valabilității depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;

– schimbarea stării termice a produselor;

– în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

De asemenea, în urma verificării spațiilor de cazare aparținând societății SC Flormang Com SRL s-a constatat nerespectarea condițiilor de igienă (lenjerie, saltele și perne pătate, neigienizate; lipsa curățeniei în camere).

În urma controalelor efectuate agenții economici au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 48.000 lei dispunându-se, totodată, și aplicarea măsurii complementare de închiderea unităților respective pe o perioadă de până la 6 luni.

De asemenea, ANPC s-a autosesizat în urma unei postări apărute pe o rețea de socializare privind calitatea hranei distribuite unor persoane aflate în carantină, în județul Teleorman, iar în urma verificărilor realizate de comisarii CJPC Teleorman la SC NUTRELO GROUP SA din Turnu Măgurele, operatorul economic la care se aflau cazate persoanele carantinate și care pregătea și hrana pentru acestea, în restaurantul propriu, s-au constatat următoarele abateri:

– folosirea de materii prime pentru prepararea hranei, cu data durabilității minimale/data limită de consum depășită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare;

– nerespectarea condițiilor de păstrare impuse de producător pentru anumite materii prime, respectiv produse din carne care ar trebui păstrate la temperaturi de refrigerare, acestea fiind congelate.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, fiind retrase din consumul uman produsele alimentare găsite în neregulă, potrivit ANPC.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW