Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


FOTO Marcel Ciolacu și Mihai Tudose, surprinși în timp ce nu respectau normele de distanțare socială / Amenzi de 21.000 de lei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 octombrie 2020

Marcel Ciolacu a fost surprins, sâmbătă seara, alături de Mihai Tudose și alte 9 persoane, în timp ce se aflau la o masă din incinta unui restaurant al unei pensiuni din județul Buzău, fără a respecta normele sanitare. Poliția a dat amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și alte nouă persoane au fost surprinse în fotografii în timp ce stăteau împreună la o masă, fără a respecta normele sanitare în vigoare, potrivit unor imagini publicate de comisarul.ro.

La o masă nu se pot așeza concomitent mai mult de 6 persoane, dacă sunt din familii diferite, se arată în ultima Hotărâre adoptată de Guvern.

Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, se arată în Hotărârea de Guvern nr. 49 din 13.10.2020.

Scenele s-au petrecut pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău. Polițiștii au fost sesizați și s-au deplasat la fața locului, găsind șase persoane, dintre care trei se aflau în interior, iar alte trei se aflau în exteriorul locației.

Trei persoane, angajați ai restaurantului, au fost amendate de poliție, deoarece nu purtau masca de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

Ulterior, după publicarea imaginilor, polițiștii i-au amendat și pe liderii Partidului Social Democrat, dar și pe celelalte persoane care apar în fotografii alături de ei, deoarece nu au respectat normele de distanțare socială în vigoare. Reprezentantul restaurantului a fost și el amendat.

Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la 21.000 de lei.

Comunicatul Poliției

Bună ziua!

Vă mulțumesc că ați dat curs invitației de a participa la această declarație de presă.

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6.

Vă mulțumesc!

Sursă foto: Comisarul.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW