Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


FOTO Managerul SUUB: Numărul deceselor asociate COVID este mult mai mare decât anul trecut

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Semnal de alarmă tras de managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) – numărul deceselor asociate COVID-19 este mult mai mare decât cel înregistrat anul trecut. Cătălin Cîrstoriu a explicat vineri, 29 octombrie, că acest lucru arată gravitatea şi severitatea valului patru al pandemiei în ce privește formele acute și grave ale bolii.

„În anul 2020 erau, în octombrie, 193 de pacienţi decedaţi din care 21 pozitivi, astăzi vorbim, de la 1 octombrie 2021 – 29 octombrie, 284 de pacienţi pozitivi decedaţi COVID. Asta arată gravitatea şi severitatea acestui val în privinţa formelor acute, a formelor grave. E necesar ca oamenii să înţeleagă să vină cât mai repede la spital de la debutul simptomatologiei, să nu mai folosească automedicaţie, iar testele să fie raportate atunci când sunt pozitive”, a declarat Cîrstoiu vineri, citat de News.ro.

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Photos / Octav Ganea

Reamintim că săptămâna trecută morga SUUB a ajuns la capacitate maximă, iar trupurile neînsuflețite ale pacienților răpuși de COVID-19 nu mai aveau loc în frigidere. Și saloanele din unitatea medicală erau pline, unii bolnavi de COVID-19 fiind tratați pe jos.

Citește mai multe despre situația dramatică de la SUUB:

VIDEO Imagini dramatice la Spitalul Universitar din București: Morga este arhiplină, pacienții sunt tratați pe jos

FOTO – Coadă de ambulanțe în fața Spitalului Universitar din București

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *