Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


FOTO Klaus Iohannis, discuție cu președintele SUA, Joe Biden, înainte de reuniunea NATO

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 martie 2022

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins joi, 24 martie, având o discuție cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, înainte de summi-tul de urgență al NATO, care are loc în Bruxelles, Belgia.

Ulterior, președintele României participă la reuniunea Consiliului European, unde va fi prezent și Joe Biden. Liderul de la Casa Albă participă apoi și la un summit G7.

Înainte să participe la reuniunea Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, președintele a fost întrebat de jurnaliști despre posibilitatea de a vorbi astăzi cu președintele american, atât la NATO, cât și la Consiliul European. „Veți ridica tema unei prezențe permanente americane și NATO pe teritoriul României în discuții cu omolog american?”, a gost chestionat liderul statului român.

El a menționat că întărirea Flancului Estic înseamnă prezență permanentă.

„De aceea am insistat pe Grupul de Luptă care e este o prezență permanentă, dar, sigur, față de această prezență permanentă, pe noi ne ajută foarte mult și prezența rotațională care face ca tot timpul să fie un număr destul de mare de forțe americane în România și acest lucru ne bucură”, a fost replica președintelui.

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW