Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


FOTO Început de iarnă cu inundații în 11 județe din țară. Pompierii au intervenit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 decembrie 2021

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a transmis luni, 13 decembrie, că, în ultimele 24 de ore, ploile au provocat inundații în 11 județe din țară. În Prahova, Vrancea și Vâlcea precipitațiile abundente au produs viitori sau alunecări de teren.

Inundațiile au avut loc în 33 de localități din județele Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, 3 anexe gospodărești, 1 pasaj pietonal, cât și pentru degajarea a 9 copaci și 1 stâlp de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate 2 imobile și 1 autoturism”, potrivit unui comunicat transmis de ISU.

Traficul rutier a fost temporar blocat din cauza pietrelor căzute de pe versanți pe Drumul Național 10, din Buzău, și a fost restricționat, din cauza unei viituri, pe Drumul Județean 702B din Dâmbovița.

Nu au fost înregistrate victime, a informat ISU.

Situațiile deosebite întâlnite de pompieri

În județul Prahova, pe raza localității Sinaia s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, pe raza localității Jitia s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. Intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

În județul Vâlcea, pe raza localității Românești, cătun Marinești s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât și rutier pe o rută alternativă, cu restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 t”, se mai arată în comunicatul ISU.

Sursă foto/video: ISU

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW