Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


FOTO În plină pandemie de coronavirus, zeci de oameni s-au înghesuit la biserica din centrul Năvodariului pentru a lua agheasmă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: , ,

În plină pandemie de Covid-19, preotul Salomia Andrei de la Biserica Buna Vestire din centrul orașului Năvodari a primit credincioșii în zona bisericii, pentru a le împărți agheasmă, nerespectându-se, astfel, măsura distanțării sociale impuse de autorități de la instituirea stării de urgențe pe teritoriul României.

Preotul le-ar fi spus polițiștilor că „a uitat” ușile bisericii deschise, iar când s-au oprit oamenii acolo nu i-a putut refuza.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, susține că „prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră”.

“Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei”, a declarat reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, contactat de Focus Press.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW