Saturday, July 11, 2020
Jurnalism corect


FOTO Îmbulzeală la ÎCCJ. 600 de peroane s-au prezentat la primul termen din Dosarul Revoluției. 2 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2019 Etichete: ,

Procesul din dosarul Revoluției a ajuns, vineri, pe rolul Secției Penale de la Înalta Curte de Casație şi Justiție, la 30 de ani de la evenimentele sângeroase de la Revoluția din 1989. La termenul de astăzi s-au prezentat aproximativ 600 de persoane și având în vedere aglomerația care s-a format la Înalta Curte, două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

ÎCCJ transmite că  în această cauză au fost emise aproximativ 5000 de citații. Conform instituției, au fost luate „toate măsurile administrative posibile pentru a se putea asigura accesul persoanelor citate la ședința de judecată”, având în vedere numărul mare de participanți.

Inquam Photos / Octav Ganea

Vezi și VIDEO / După 30 de ani: procesul Revoluției începe la Instanța Supremă / Au fost citate 5.000 de persoane

Conform Înaltei Curți, pe parcursul desfășurării procesului au existat și incidente.  Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență.

Inquam Photos / Octav Ganea

„Procedura s-a desfășurat în condiții normale, fiind derulate măsurile judiciare şi administrative necesare pentru gestionarea unui dosar de o asemenea amploare”, transmite ÎCCJ printr-un comunciat de presă.

Următorul termen din dosarul  Revoluției a fost stabilit pentru  21 februarie 2020.

Inquam Photos / Octav Ganea

„Înalta Curte de Casație şi Justiție reamintește public numeroasele demersuri făcute de o lungă perioadă de timp în vederea asigurării unui spațiu adecvat pentru desfășurarea activității instanței supreme, care trebuie să fie pregătită din punct de vedere logistic inclusiv pentru administrarea unor dosare cu un număr foarte mare de participanți la procedurile judiciare. Dificultățile de ordin material sunt de natură să creeze neplăceri pentru justițiabili în desfășurarea procedurilor judiciare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi afectează solemnitatea actului de justiţie”, reamintește ÎCCJ.

Inquam Photos / Octav Ganea

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW