Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


FOTO Imagini impresionante din Miercurea Ciuc: Ceremonial de sfințire a bucatelor de Paștele Catolic cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

By Vîrban Robert , in Foto News Stirile zilei , at 4 aprilie 2021

Aproximativ 3.500 de persoane au participat, duminică, în Miercurea Ciuc, la un ceremonial de sfințire a bucatelor cu ocazia Paștelui Catolic, desfășurat cu respectarea strictă a măsurilor de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19. 

„Acest moment e unul plin de bucurie, de eliberare spirituală că putem fi aici, împreună. Isus a spus: Unde doi sau trei oameni se aduna în numele meu, acolo sunt şi Eu. Aici suntem mai multe mii. Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să pună capăt acestei pandemii şi ca traiul în această ţară să se îmbunătăţească.Vă dorim Sărbători Pascale binecuvântate tuturor”, a transmis preotul Darvas-Kozma József, potrivit Agerpres.

Conform aceleași surse, obiceiul de binecuvântare a bucatelor în centrul oraşului a fost instituit în anul 2001 de episcopul Tamas Jozsef, întrucât bisericile din jur deveniseră neîncăpătoare. În prezent, acest ceremonial a devenit un simbol al Sărbătorilor Pascale catolice de la Miercurea Ciuc.

Sursa foto: Facebook / Primăria Miercurea Ciuc

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW