Friday, May 14, 2021
Jurnalism corect


FOTO Cum arată primul autobuz Citaro din București convertit pe GNC Euro 6

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 august 2020 Etichete: , ,

În această săptămâna pe forumul Metrou Ușor au fost publicate imagini cu primul autobuz Mercedes-Benz Citaro modernizat. Procesul a constat în schimbarea motorului Euro 3 cu unul pe Gaz Natural Comprimat (GNC) Euro 6, reabilitarea caroseriei, dotarea cu aer condiționat și display-uri de infotainment pentru pasageri, tapițarea scaunelor și instalarea noilor validatoare Kapsch ce acceptă și plata cu cardul.

La sfârșitul lunii iulie, directorul Societății de Transport București, Alexandru Hazem Kansou, a declarat că 500 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Euro 3 urmează să fie convertite pe motorizare GNC.

„Am mers în paralel, există fonduri pe proiecte de mediu. Avem prototipul, în două săptămâni îl puteți vedea, al transformării în GNC a autobuzelor din flota veche, euro 3, 4. 500 de bucăți ne propunem”, a afirmat Alexandru Hazem Kansou la Digi 24.

Modernizarea mai scumpă decât achiziția unor vehicule noi?

Cu toate acestea, nici Primăria Capitalei și nici STB nu au anunțat care este costul exact al acestei modernizări și sursa de finanțare. Un indiciu a fost oferit doar de primarul Gabriela Firea, care a vehiculat suma de 150 de milioane de euro pentru reconversia a 500 de autobuze pe GNC iar 100 în troleibuze, ceea ce înseamnă un cost mediu de 250.000 de euro pentru un vehicul.

În anul 2018, Primăria Capitalei a achiziționat 320 de autobuze Otokar de 12 m pentru suma de 238.000 de euro/buc. De asemenea, PMB a cumpărat 130 de autobuze Mercedes-Benz Hybrid pentru suma de 307.000 euro/buc, în această sumă intrând și garanția Full Warranty de 8 ani și 480.000 km.

#Oxigen #Verde #Modernizare
Proiect in premiera nationala! Un nou pas important pentru combaterea poluării în Capitală….

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 28 iunie 2020

Sursa foto: Forum / Metrouușor.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW