Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


FOTO BMW-urile achiziţionate de IGPR, prezentate de Ziua Poliţiei Române

By news.ro , in Stirile zilei , at 25 martie 2023 Etichete: ,

Maşinile BMW achiziţionate de Inspectoratul General al Poliției Române au fost prezentate sâmbătă, 25 martie, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

,FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

La eveniment a fost prezent ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. Ministrul a scris pe Facebook că, la 201 ani de atestare documentară, Poliţia Română demonstrează că este o instituţie puternic ancorată în cotidian, cu oameni profesionişti, tineri şi cu mentalitate modernă.

„Şi de ziua lor, poliţiştii au arătat că înţeleg cât de important este să fie în mijlocul cetăţenilor şi să facă tot posibilul ca între ei şi cei pe care îi slujesc să fie un parteneriat corect”, a mai scris ministrul.

Achiziţia de maşini BMW de către IGPR se află în centrul unei controverse, iar Parchetul Uniunii Europene şi DNA cercetează contractul de achiziţie încheiat cu firma Automobile Bavaria, pentru cumpărarea a 600 de maşini BMW, în condiţiile în care anul trecut, europarlamentarul Renew Europe Alin Mituţă anunţa că a sesizat Parchetul european în acest caz.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Surse judiciare au precizat recent, în exclusivitate pentru Europa Liberă, că DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat. Aceleaşi surse au mai spus că şi acum dosarul este în faza de cercetare in rem, adică nu există nicio persoană suspectă.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

„Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a constatat următoarele: necesitatea achiziţiei este una reală şi evidentă. Poliţia Rutieră are nevoie imperativă de mijloace performante pentru atingerea obiectivului naţional de reducere a numărul de victime ale accidentelor rutiere. Toată documentaţia tehnică a fost întocmită, analizată şi agreată de către structurile de specialitate ale MAI, ale Ministerului Transporturilor, primind totodată şi girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiţii. Întregul proces de achiziţie publică s-a derulat de către autoritatea contractantă – IGPR – cu respectarea principiilor de obiectivitate, transparenţă şi legalitate, trecând prin toate filtrele instituţionale. Avizul de conformitate, fără de care nu se putea finalizat licitaţia, a fost dat de ANAP, autoritatea care supraghează toată achiziţiile din România”, a declarat Bode într-o conferinţă de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW