Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


FOTO Accident pe DN6, în Teleorman: 5 persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au fost rănite / ISU: A fost activat Planul Roșu de Intervenție

By Matthew Garvey , in Foto News Stirile zilei , at 5 iulie 2021

Un accident s-a produs în noaptea de duminică spre luni pe DN6 în județul Teleorman, în afara localității Drăgănești-Vlașca, între un microbuz în care se aflau opt persoane și un autotren ce transporta produse electrocasnice. În urma impactului, 5 persoane și-au pierdut viața, iar alte 3 au fost rănite.

Accidentul s-a produs în jurul orei 2:00, iar la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție, potrivit ISU.

La fața locului s-au deplasat imediat șase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o mașină de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale și mai multe echipaje de poliție”, arată ISU Teleorman.

Forțele de intervenție sosite la fața locului au constatat că, dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei persoane au murit pe loc, două se aflau în stare gravă, iar alte trei erau încarcerate, cu multiple traumatisme.

Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformată și predate echipajelor medicale. Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare comatoasă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la fața locului. Șoferul autotrenului, conștient și cooperant, fără leziuni grave, a refuzat transportul la spital”, a precizat sursa citată.

Ulterior, la ora 3:00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că niciun dintre cei doi șoferi nu consumase alcool, arată IPJ Teleorman.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și au demarat cercetările pentru a stabili cauza accidentului.

(Sursă foto: ISU Teleorman)

Comunicatul IPJ Teleorman

„La data de 05.07.2021, în jurul orei 02.00, polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe DN 6, în afara localității Drăgănești-Vlașca, s-a produs un accident de circulație soldat cu victime omenești.

Coliziunea s-a produs între o autoutilitară care tracta o platformă, autoutilitară în care se aflau opt persoane, și un autotren.

În urma impactului, cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte trei au suferit vătămări. Toate se aflau la momentul accidenrului în autoutilitară.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând faptul că, la momentul producerii accidentului, niciunul nu se afla sub influența alcoolului.

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și mecanismului producerii evenimentului rutier”

Comunicatul ISU Teleorman

„Azi-noapte, la ora 01.52, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, salvatorii teleormăneni au fost alertați de producerea unui grav accident rutier pe raza localității Drăgănești Vlașca, între un microbuz în care se aflau opt persoane și un autotren ce transporta produse electrocasnice.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, începând cu ora 02.10.

La fața locului s-au deplasat imediat șase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o mașină de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale și mai multe echipaje de poliție.

Sosite la locul producerii evenimentului, forțele de intervenție au constatat faptul dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei prezentau leziuni incompatibile cu viața, doi se aflau în stare gravă iar alți trei erau încarcerați, cu multiple traumatisme.

Cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, victimele au fost eliberate rapid din caroseria deformată și predate echipajelor medicale. Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare comatoasă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la fața locului. Șoferul autotrenului, conștient și cooperant, fără leziuni grave, a refuzat transportul la spital.

La ora 03.00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

Pompierii au continuat misiunea prin asigurarea măsurilor P.S.I. și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/foto-accident-pe-dn6-in-teleorman-5-persoane-si-au-pierdut-viata-iar-alte-trei-au-fost-ranite-isu-a-fost-activat-planul-rosu-de-interventie/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW